petek, 10. oktober 2014

O ženski, ki je združila narod!

Slovenija je doživela katarzo – uspešno je obračunala z AB. V zadnjem mesecu in pol smo dosegli neverjetno enotnost v narodu. Tako imenovani »levi in desni« komentatorji so dosegli narodno spravo in družno, kaj družno, orkestrirano napadli z žveplom in ognjem Bratuškovo. Ne verjamem, da nas je ostalo v vsej državi več kot 20 komentatorjev, ki smo obdržali trezno glavo in ves mesec opozarjali: »Ne gre za AB – gre za politiko«!

Seveda so bile temu našemu stališču takoj tudi primerne diskvalifikacije, češ da branimo AB! Če bi bili v srednjem veku, bi jo verjetno kot čarovnico sežgali! Pa ne zaradi nje, temveč zaradi manifestacije in kazanja mišic. Češ poglejte, kakšno enotnost zmoremo mi!

Zato priznam, da me je obšla ginjenost, ko je Peterle v nekih Odmevih v TV studiu vzhičeno razlagal, da »Evropa  težko razume, kako naša kandidatka prepeva komunistične pesmi in da jo obravnava protikorupcijska komisija...«, mu je Fajonova nasmihajoče se prikimavala, brez zadrege in »mirne« vesti. In to človeku, ki hodi od odkritja enega spomenika fašistični kolaboraciji do drugega.

Pričnimo najprej z aktualnim zakasnelim ravnanjem KPK! Komisija za preprečevanje korupcije je na dopisni seji soglasno ugotovila, da je bila Alenka Bratušek pri svojem imenovanju za komisarsko kandidatko v nasprotju interesov. Ne pozabimo komisija, ki ima v svojem imenu besedo »protikorupcijska«, je obravnavala problem »integritete« AB. Ampak vsi poslanci ELS so veselo hujskali svoje evropske kolege, pač po načelu, »kjer je dim je tudi ogenj«, da je AB vsekakor ali pa vsaj verjetno vpletena v korupcijsko dejanje.

Zato prisežen, sedaj imam res vsega dovolj! Sploh ob četrtkovem trpljenju, ko sem nehote gleda prenos MVK iz parlamenta in pričakoval da bo iz hrama demokracije zavela sveža sapa pameti! Vendar, moje spoznanje je bilo žalostno in ugotovitev le ena: Tanko, Gorenak, Grims... pojdite na tečaj slovenskega jezika! Pa lepo prosim vzemite s sabo Štefaneca! Če v tej državi ne bi bili funkcionalno nepismeni, bi marsikateri člen zakona ti gospodje vedeli prebrati in pravilno razumeti!

Komisija za preprečevanje korupcije je namreč na neki svoji dopisni seji soglasno ugotovila, da je bila Alenka Bratušek pri svojem imenovanju za komisarsko kandidatko v nasprotju interesov. Ta ugotovitev sploh ne drži in je v bistvu debela posiljena laž.

Zakaj? Štefanec se sklicuje na 38. člen  ZIntPK, kaj pa piše v njem? -  (posledice neupoštevanja dolžnosti izogibanja) kjer piše:
(1) Če z drugim zakonom ni določeno drugače, mora uradna oseba, [b]ki ob nastopu službe ali funkcije ali med njenim izvajanjem, ugotovi nasprotje interesov ali možnost, da bi do njega prišlo,[/b] o tem takoj pisno obvestiti svojega predstojnika, če predstojnika nima, pa komisijo. Ob tem mora takoj prenehati z delom v zadevi, v kateri je prišlo do nasprotja interesov, razen, če bi bilo nevarno odlašati.
(2) Predstojnik oziroma komisija o obstoju nasprotja interesov odločita v 15 dneh in s svojo odločitvijo takoj seznanita uradno osebo.

Najhujše je navajanje  Štefaneca, ko nadaljuje z nakladanjem in mu vsi novinarji v tem sledijo. Tako navaja svoje »argumente«: Bratuškova je pri ... svojem imenovanju za .. , pa odkod jim ta izraz imenovanje (naturcepci -  oprostite)!

Ne Bratuškova, vlada je opravila dejanje, kjer ni šlo za imenovanje, temveč v katerem je šlo zgolj ... za predlaganje kandidatov! Zato, naj mi nekdo le razloži ali mi razumemo razliko med imenovanjem in predlaganjem?

Biser je tudi zahteva KPK o njeni izločitvi! Čemu bi se naj torej izločila izločila ona, pa Erjavec in navsezadnje tudi Židan? Zakaj? Zato, ker mi pač ne obvladujemo državotvorne logike, to je dejstvo in pika! Še dobro, da Štefanec ni zahteval po tej logiki njen odstop, da bi lahko napisala in podpisala dokument, ki ga je do konca avgusta pričakoval Juncker.

Mimogrede, če smo že pri integriteti, ali se tudi Janša ni sam že dva mesca prej sam predlagal na listo za volitve? Zakaj pa je v tistem primeru molčal? Aja Pahor mu ni nič naročil! Štefanec - bravo za vaše ravnanje, vendar me vseeno zanima ali ste že kdaj slišali da mora obstajati tudi vrstni red obravnave zavržnih dejanj.

Bratuškovo ste takoj nasadili. Sedaj pa pojasnite, zakaj so spregledali obsojenega kriminalca, ki je kot predsednik stranke zlorabil svoj položaj ter se sam predlagal na listo za državne volitve in kršil vsa načela integritete, saj si je v svojem primeru resnično pridobil neupravičeno korist ali položaj.

Zato, zaključno vprašanje - Kaj nam koristi slovenska država, če pa smo se odpovedali slovenskemu jeziku?


14 komentarjev:

  1. Nov pogled si mi odprl na to temo... Hvala :)
    lp, Z

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Preprosto ni v redu vse to kar se dogaja. In to vse hitreje in hitreje!

      Tudi tebi LP!

      Izbriši
  2. Glede KPK je še bolj tragikomično. Glede na poziv članice KPK Štefanecu naj odstopi
    izgleda da je ta naredil prav to kar je poizkušal podtakniti Bratuškovi.

    Nekaj je gnilega v deželi butalski.

    lp - Boris

    OdgovoriIzbriši
  3. Glede KPK je še bolj tragikomično. Glede na poziv članice KPK Štefanecu naj odstopi
    izgleda da je ta naredil prav to kar je poizkušal podtakniti Bratuškovi.

    Nekaj je gnilega v deželi butalski.

    lp - Boris

    OdgovoriIzbriši
  4. Jaz se samo čudim celi politično-novinarski kolobociji.

    Pa kaj se greste vsi skupaj?
    Celo USA-Musso se je oglasil iz svojega brloga v Rožni dolini.

    Zadeva je "simpl kt pasulj iz konzerve" ..

    Češpla je popolnoma nekompetentna za to komisarsko mesto. Pojma o pojmu nima!
    Basta!
    Poleg tega je dovolj arogantna, naduta in narcisoidna, da tega ne prizna niti sebi, niti publiki in je bila celo prepričana kako bo zašarmirala celo komisijo, da ji bodo vsi ploskali in ob tem spregledali, da ne loči premoga od oglja.

    Vse ostalo je politična zloraba za medsebojno redeče-belo obračunavanje.

    Tipiš-butališ-press

    ps.: pa brez zamere

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jure, mene skrbi nekaj drugega. Gospa je trenutno neke vrste nadministrica, le kako bo sodelovala, če recimo Bruselj ne uspe. Saj so jo prav vsi ministri izven kvot SMC zavrnili!

      Izbriši
  5. Zgoraj piše: "vaš komentar bo viden, ko gas potrdite."
    Čudno - prvič vidim ..
    KJE pa naj JAZ potrdim komentar, da bo viden?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Daj mi čas, da pogruntam kaj pomeni prednost vključitve v krog. Sicer pa moram tudi sam vedno pisati pri tebi tiste številke!

      Izbriši
  6. A moraš ti potrditi moje komentarje - al' kako je zdaj spet to?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jurij, na žalost moram, ker je beboblentoeder s štabom svojih barab vdrl sem in nasral tekste, ki bi se jih vsak normalen sramoval. Glede na to, da pokvarjenci to naredijo ponoči, ne mislim vso noč dežurati in se nato opravičevati tistim iz drugih časovnih pasov, ker morajo brati kretenizme!

      Izbriši
  7. Amsel... oprosti za dvojni komentar. Šele pri drugi objavi mi je "kapnilo" v čem
    je problem. Se pa strinjam s to potezo.
    lp-cinik

    OdgovoriIzbriši
  8. Oj .. aha - no samo da vem, da moderiraš, pa je vse v redu. Sem se že ustrašil, da je spet posredi kaka tehnična finta, katere ne poznam. Je pa jasno narobe napisano v bopvestilu, ker to prevaja kajtijazvemKDO .. morda celo stric Google.

    Številke moramo pa vsi pisati na tujih blogih, da se izognemo reklamam, katere lahko potem po blogih (če tega ni) pošilja avtomatičen program.

    JBG - niso Butale samo v SLO ... vse bolj imam občutek, da se butalski virus nezadržno širi po planetu. A si bral pri meni kaj delajo v GB?
    Lp

    OdgovoriIzbriši
  9. portjevanje komentarjev... mar res?

    OdgovoriIzbriši