petek, 25. februar 2022

Putinov petkov nagovor 25.02.2022

Ruska oborožena akcija zoper Ukrajino ni razgalila krvoželjnost Putina, kot to trdi generalni sekretar NATO, temveč popolno nesposobnost vseh mogočih »vojaško političnih« komentatorjev, predvsem zahodnih. In če strnem vse njihove poglede in predvidevanja, lahko rečem – od 100-tih se največ le petim sanja v kakšnem času se nahajamo in kako je nastopil trenutek, da se ta politika ZDA v »igranju svetovnega žandarja« bliža koncu in da se ta njihova vloga nikoli več ne bo vzpostavila.

Velik delež v tej vlogi ima tudi medijska aktivnost predvsem javnih informativnih hiš, ki so povsem padle v propagandistično – manipulativno vlogo. In če človek nima strokovnega znanja, da njihova stališča, mnenja in poglede zreducira na nivo osnovnih podatkov, zlahka zapade pod njihov propagandni vpliv in s tem pod vpliv informacijske izkrivljenosti.

Torej poglejmo nekaj teh osnovnih dejstev, ki jih je Putin izpostavil v svojem nagovoru po Ruski TV. Najprej je dejal, da ne odstopa od zahteve iz 1997 po kateri se Rusija ne strinja, da se NATO razširi na meje njene države. Zato tudi ne preseneča njegovo skoraj preslišano svarilo Švedski in Finski naj nikar ne razmišljata o vstopu v NATO. In če je kdo toliko neumen, da vzame to kot grožnjo, mu res manjka vojaško geostrateško politično znanje. To je povsem logično svarilo, ki ga na žalost ni prejela Japonska preden so ZDA v avgustu 1945 odvrgli na državo dve atomski bombi.

Potem pa poslušam zahodne analitike, kako modrujejo«, češ da Rusija v primeru Ukrajine ne bo uporabila jedrskega orožja. Seveda ga ne bo, saj ta »vojna« med Ukrajino in Rusijo ni »vojna vseh vojn«. To ni globalni spopad, niti ni regionalni spopad. Po vseh definicijah teorij o vojnah je to še vedno lokalni spopad. Toda razmišljanje EU in NATO o pospešenem »vključevanju Ukrajine v EU in v naslednji fazi še v NATO, hudičevo hitro spreminja status lokalnega spopada v regionalnega. 

Pravkar se Stoltenberg hvali »… kako ZDA, Kanada, Velika Britanija in države EU pošiljajo v Baltske države neverjetne količine vojakov, letal, oklepnih vozil… In vse to na Ruske meje! Pa potem kar našteva: desettisoč mož, 100 letal, 20 bojnih ladij, 500 oklepnih vozil…

Ta norost pa ni več šala in hudo naiven je tisti, ki misli da bo zaradi teh groženj spopad ostal lokalen in z uporabo zgolj konvencionalnega orožja, Nek spopad se lahko prekvalificira tudi zgolj zato, ker se spremeni geostrateška varnostno politična ocena v delu sveta.

Naši aktualni politiki, ki sploh niso dorasli trenutnemu položaju bodo dejali – molimo, pa se bo vse uredilo. Kako grozljivo in naivno. Putin ni dejal, da se bori za ali proti »demokraciji«, ne svoje cilje je jasno postavil – denacifikacija in demilitarizacija! Samo, kaj ko zahodni politiki tega nočejo miselno procesirati v svoje poglede in stališča.

Torej ali je mogoča jedrska vojna – je, vendar pri pogojih, ki jih bodo ustvarile napačne odločitve zahoda in nerazumevanje tega da na tem svetu vseeno obstajajo še druge jedrske velesile. In če se »zakotali« to jedrsko kolo, potem ne bo nikogar več, ki bi lahko karkoli obžaloval. Zahod se zelo ponesrečeno igra s sankcijami proti Rusiji, me spominja na maščevanje ko nekomu pripraviš jed iz »norih gob«, čeprav dobro veš, da boš moral vsaj čisto malo od te jedi zaužiti tudi sam.

Poglejmo še eno nianso, torej ni smiselno, niti smotrno uporabiti jedrskega orožja v lokalnih spopadih, Čeprav obstajajo tudi tukaj izjeme in kar je zopet uporabil NATO, točneje ZDA. To je uporaba taktične municije obogatene z osiromašenim uranom, kar se je zgodilo v Srbiji, Iraku, Siriji, Afganistanu,,, Sam govorim o jedrskem orožju moči vsaj 5 KT in več, ki pa se za dosego vojaških ciljev še kako lahko uporabi v regionalnih spopadih. In verjemite mi, če se svarilo Švedski in Finski ne bo upoštevalo, se bo zgodil tudi ta scenarij.

Za konec pa še o Kitajski spremenljivki. Rad bi ponovil le besede namestnice vodje tiskovnega predstavništva Kitajske vlade. Dejala je, »…vi na zahodu preveč hitro ukrepate, sklepate in se odločate! Naša več tisočletna zgodovina pa nas je naučila, da se mora predvsem spoznati vse dejavnike in jih dobro preučiti ter šele potem ukrepati. In verjemite, ko bo čas bodo tudi oni ukrepali v duhu lastnih interesov. Sam ne bi okleval, če bi se vprašal kam bi se Kitajci v dilemi izbire med »svobodo in demokracijo« ter »denacifikacijo in demilitarizacijo« postavili. Veste velesile pri tem nikoli ne razmišljajo o odločitvi za lastne potrebe, temveč za potrebe sosednjih držav.

In na koncu le še to! Sram me je s kakšnimi besedani opisujejo stanje predvsem naslednji zahodni politiki. Biden, ki je že lani zmerjal Putina z morilcem /bodimo pošteni, izzival ga je in to prav primitivno. Potem Ursula van der Leyen, še večji grlatež je bil Johnson in seveda »kralj med njimi« Jens Stoltenberg. Uporabil je primitivno demonizirajoče besede, iz arzenala zmerljivk in vrednostnih sodb. Pri tem pa pozablja, da ga poslušajo tudi Kitajci in lahko se ta osebek zanese na to, da s svojih »hojsovskim« pristopom žali vse Evropejce in to nepopravljivo…

                            NATO baze!



2 komentarja:

  1. Jaz bi dodal še eno malenkost katero VSI spregledajo in o njej pišem od kar imamo €. USA in GB gre EU pošteno v nos zaradi (nekdaj) močnega €. Nihče mi ne verjame, da tudi na ta način poskušata obe lopovsko-gusarski državi razbiti EU, saj je množica malih držav veliko lažje obvladljiva.
    Ta dolgoročni plan razbitja EU se zdaj uresničuje, EU-politiki pa tega nikakor ne uvidijo. Če kdo misli, da kauboji niso vedeli za gospodarske naveze z Rusijo in Nemčijo in kako bo taka vojna Nemčijo spravila na kolena je naiven - milo rečeno. In očitno so naivni vsi evropski politiki. In ko pade Nemčija v resno gospodarsko krizo, ko bodo Nemci spet lačni (in to bodo v enem ali dveh mesecih) je konec z EU. Angleži, glavni drekomešalci vojnih pizdarij po svetu se bodo pa samo režali. Saj je menda zdaj jasno čemu so se tako iz petnih žil trudili izstopiti iz EU.
    Ko pade EU pa padejo tudi vse pogodbe in dogovori, ki zdaj žrejo živce Angležem.
    Verjetno ne bo prišlo do najmočnejše oblike atomske vojne (upam), vendar bo po koncu tega spopada Evropa čisto drugačna. Nasrkale bodo pa majhne države kot je naša. V najslabšem scenariju si nas bodo razdelile sosede.

    OdgovoriIzbriši