sobota, 22. november 2014

Včasih pa je še bolj 'zabavno'!

Danes ne bomo resni. Prvič je to popolnoma nepotrebno in drugič, verjetno je že škodljivo. Dajmo povezati nemogoče, ker če še niste tega ugotovili, v Sloveniji je tudi to mogoče. Najprej pa bomo zgolj našteli dogodke.

Na prvem mestu dogajanja v jesenskem obdobju je vsekakor »uspešna zrušitev A. Bratušek, ki je nastala v laboratorijih psihološko – propagandnega delovanja na Trstenjakovi, za akterje in statiste pa so bili izbrani tudi prostovoljci iz vrst SD. Komentirali bomo le eno dejstvo, ki izhaja iz te »ofenzive«. Kaj se vam ne zdi čudno, kako je po doseženem cilju naenkrat postalo vse tiho. Bulčeve pa se tudi več ne omenja, niti v dobrem, niti v slabem. Ženska se je izgubila v črevesju bruseljske administracije in sedaj se čaka na največ petletno delovanje prebavnega trakta in kaj bo, ko bo, pa bomo videli takrat! Zver et. Company so odprli šampanjce, jih popili, papirne kozarce pometali v koš, si obrisali usta in sedaj umno tuhtajo, kaj bi jim bila naslednja poteza.

Naslednje dogajanje je povezano z našim povratnikom v poslanske klopi. Človeka so večkrat različno klicali, eni ljubkovalno, drugi pač ne, recimo še največ »naš JaJo«. Glede na zadnja dogajanja bi sam predlagal, da bi bilo primerneje, da mu rečemo kar »Jo-Jo«! Torej, kitajski, da ne bo nesporazuma! Mimogrede, iz spleta sem si »dovnolodal« vse štiri dokumente ustavnega sodišča in lahko priznam le eno. Nič od tistega ne razumem, le to, da je na sklep US, ki šteje le 6 strani, kar 19 ali več kot trikrat toliko strani nestrinjanja taistih ustavnih sodnikov s sprejetim sklepom.

Mimogrede, sprejem v razmerju 5:4 je nekaj, kar se ne more niti komentirati. Vsaj zame je tako krhko ramerje zelo umestno vprašanje! Kar se mene tiče, povem le eno! Ne sprejemam stavka 'Spoštovati se mora odločitve US"! Sam nisem anarhist, vendar paradigma "če te kdo udari po desnem licu, nastavi mu še levo", preprosto ni moja!

Kdor ne spoštuje moje osebnosti, si ne zasluži mojega spoštovanja (pa naj Krivec reče kar hoče)! Sprejemam dejstvo, da se za zločin odvzame prostost, zato pa pričakujem, da to velja za vse! Ne sprejemam pa 'podjebavanja' SDS na temo kdo bo v Komisiji za nadzor obveščevalnih služb. Še več, trdim, da so s tem hudo in nepopravljivo kršene moje človekove pravice. Kaj sem jaz silil Janšo, da sprejme obljubo in da je sedaj v zaporu? 

Osebno me tudi zanima, kaj je z določbo zakona o izvrševanju kazenskih sankcij, tam kjer se govori o vrsti dela, ki ga zapornik lahko opravlja izven zapora. Oprostite, toda Janša bi lahko le pakiral sadne sokove v Mirni ali vozil šajtrgo na kakšni komunali. Torej US danes vrača nekoga v parlament, jutri pa bo pedofilu dovolilo, da dela v vrtcu!

Sledi nekaj, kar je tudi po svoje zanimivo – preživeli smo Kitajski obisk. Sam sem o tem napisal celo blog, kajti res ni to mačji kašelj, da pride v EU iskat Slovenijo velika in močna delegacija na čelu s podpredsednikom Kitajske vlade. Eni bi se še tukaj radi delali norca, še dobro, da Zver v Bruslju počiva zaradi svoje »zmage«!

No zadnje, čeprav le četrto pa je dogajanje povezano s Cerarjem in njegovim »Iskanje Godota« - pardon ministrov svoje vlade. Še dobro, da nismo celotne Nove LJ banke proglasili za slabo banko, ker potem ne bi mogli znotraj njenega drobovja popaberkovati takšnih in drugačnih kadrov. Kot oseba, ki se vseeno spoznam na logiko črpanja EU sredstev, ki sem bil tudi te »sreče«, da sem moral spreminjati EPD (to je sedaj OPP), lahko rečem le eno. Prepričan sem, da bo uradna himna tega razvojnega ministrstva (brez listnice) znana predvojna pesem »Trla baba lan«!

Potem pa že pride na vrsto naslednje ministrstvo – gospodarsko. »Biserček« pri tej težavi je modra izjava Židana »Če ima predsednik težave s kadri, mu mi rade volje pomagamo«! Za božjo voljo, če odmislimo samega Židana, da ne bomo posploševali, katerih od ministrov SD pa sploh ustreza in je kos izzivom ministrovanja. V tej državi preprosto sploh več po 25 letih ne ločimo kaj je minister in kaj ministrant! Veste, ministra za gospodarstvo bi lahko zelo hitro našli, če bi imeli jasno definirane cilje. Sem pa zadnjič poslušal »glas ulice«, po Valu 202, kako bi oni iskali ministra, po kakšnih kriterijih in katerim pogojem bi moral ustrezati.

Ker nisem nikomur nič dolžan in ker kljub našemu konstantnemu propadanju, vsaj meni ni treba početi tega, kar do sedaj v življenju še nisem – nekomu lesti nekam, lahko mirno rečem. Če vsi ti in takšni pametnjakoviči, ki so se oglasili v tej oddaji na nek način predstavljajo večinsko mnenje v Sloveniji, potem se ni za čuditi, da dobimo takšne volilne rezultate, kot jih imamo, da izvolimo v parlament obsojenca, da si domišljamo da je država malo večje gospodinjstvo, ministrstvo za gospodarstvo pa zgolj malo večja kovačija!

In zaključek – lahko smo pomirjeni, zanesljivo se gibljemo v smeri našega propada. Še pred nekaj meseci sem realno ocenil, da imamo za to še vsaj dve do tri desetletja časa. No, glede na zadnje dogajanje v Bruslju, dogajanje doma z našim US in dejstvom, da bi še tako trdobučnemu Slovecu morala spodnja slika povedati vse, bo pot naše »odrešitve« hitrejša.

Za vse tiste, ki ne razumejo nič od zapisanega, nobenih argumentov, ki trdno blebetajo svoje ideološke zmedenosti, pa prilagam slikico, ki smo si jo izposodili tudi v Sobotni prilogi dela. Če ne bi izvolili takšnih »mojstrov, kot smo si jih v Bruselj, bi slika našega komisarja bila ena od treh, ki so desno od Junckerja, čisti na vrhu. Sedaj pa smo dobili to, kar zaslužimo, predzadnjo vrsto. No, še dobro, da nismo dobili oslovske klopi!



7 komentarjev:

  1. Priznam, da sem se ob branju bloga zelo zamislil! Javna skrivnost je, da naraščajo psihoze pri ljudeh, beleži se povečano uživanje psihofarmakotikov. Registrirajo se vedno novi in novi obiskovalci psihiatričnih ambulant. Mi seveda po stari navadi zamenjujemo vzroke in posledice ter si v obraz lažemo, da je to pač davek na tempo in način življenja. Nisem v to prepričan!

    Vidim, da so se predvsem mladi v begu pred temi pojavi raje usmerili v hedonizem. Alkohol, droge, tabletke, seks in gola brezobzirna egoistična naravnanost postajajo vse bolj zaščitni znak družbenih razmerij. Altruizem izginja ne samo zaradu subjektivnih temveč tudi objektivnih razlogov. Ni denarja!

    Zato mi ni vseeno, da smo prišli tako daleč, da se o tem nočemo niti več pogovarjati. Prišli smo tako daleč, da bi bilo dobro, da spoznamo, da postajamo tudi kot narod en sam velik bolnik! Mladi se vseh takšnih razmišljanj izogibajo, prav po nojevsko se tišči glave v pesek. Bil je čas, ko se je, vsaj po pripovedovanju, slovenski narod cenilo. Imeli smo ime, spoštovanje in ponos. Danes smo za naše sosede le še “čuši in ščavi”. Hvala vsem našim politikom, ki do nas pripeljali v to stanje!

    ZMAGO - ta komentar sem le prenesel, ker ugotavljam, da bolj sodi sem!

    OdgovoriIzbriši
  2. Amsel .. dobro napisano. Da povzamem:
    good news from Butale = no news.


    Zmago, da še tvoj zapis povzamem:
    Butale so bile prva dama na vasi, danes pa zadnja beračica v mestu.

    Za zaključek naj si izsposodim in malo bornem en znan stavek:
    opuste naj vse upe tisti, ki vstopajo v Butale.

    Lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jure, če me kaj skrbi je to naraščajoča apatija ljudi. Vse, tako starih in mladih! Iz tega ne bo nastalo nič dobrega, če pa že kaj bo, pa bo povsem nekontrolirano! Nacizem je tako nastal. Povežimo s tem samo zadnjo manipulacijo "vox populi" - zopet vodi SDS!

      Izbriši
  3. Apatija .. lej to je nekakšna medgeneracijska luknja .. kot koncem 70-ih v SFRJ. Mi smo utrujeni od vsega - mladi pa še ne vedo točno kaj bi radi. Bo že .. ne skrbi. Še nekaj let, da pridejo

    SDS?
    ja kaj si pa pričakoval človek božji? Saj že več kot mesec dni gledamo upad Cerarjeve priljubljenosti. Zamenjave pa nobene. To je bilo pa ja pričakovano.
    SDS-rules
    Če hočeš narediti resno kariero se jim pridruži ..
    ;o)

    ;o)

    malo heca za lahkonoč.

    OdgovoriIzbriši
  4. Mislim da velja misel dr. Erica Breclja:
    "Sprašujem se, ali je sploh še rešitev za ta narod. Mogoče smo na tako evolucijsko primitivni ravni, da smo dosegli svoj maksimum in da več ne zmoremo. To vprašanje se mi zadnje mesece valja po glavi. Mogoče pač nismo sposobni in iz sebe nikoli ne bomo nič naredili,"

    Boris

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prepričan sem, da je ta tvoja misel kot zanalašč primerna za novi zvezek "Nekaj brezveznega" kjer bi lahko bile objavljene kratke lucidne misli! Ti pošljem prijavo!
      Lp Erik

      Izbriši
  5. Lej lej .. a' Brecelj je prišel do MOJEGA zaključka?
    Da Butale enostavno nimajo možnosti, ker količina prosto begajočih bebcev .. itd - saj jo poznate. Ne bom še enkrat pisal.
    No, ta je pa dobra .. v celih Butalah sva že 2, ki veva v čem je težava.
    :o)

    OdgovoriIzbriši