sreda, 16. december 2015

"Reševanje vojščaka Širclja"!

Zopet mineva en običajen teden, ki je razgalja vso bedo neke stranke, ki sebe vedno poimenuje »svetilnik demokracije« in "čuvar opozicijskih vrednot". Takoj po lastni objavi "vpada policije" na njihov sedež na Trstenjakovi so silovito krenili v obrambo svojega položaja. Uporabili so ves razpoložljivi arzenal, od »zvestih protestnikov« pa do orodij parlamentarne demokracije – komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb! V akcijo so poslali tudi svoje 'pravne strokovnjake', ki so to pot razvili "teorije o nesorazmernosti". Mislim, kaj takega pa človek resnično težko doživi. Kakšno geslo so samo utemeljili - z ustavo nad preiskavo!

Predpriprava obrambe je bila izvedena, kot je to njihov običaj, na njihovi že poznani taktiki, torej takojšnjemu trosenju vrste laži in insinuacij! Prva laž je bila, da jim NPU hoče pobrati VSE podatke iz strežnika, druga pa, kako je ta nastop NPU odgovor na delo Šircljeve komisije glede nezakonitega domnevnega financiranja SMC iz tujine. Seveda si ob tem ne morem kaj, da ne pomislim ali se res ne skrivajo na njihovih strežnikih grozljive zadeve. Od strategij diskreditacije politikov iz drugih političnih opcij pa do še kakšnih bolj kočljivih zadev.

Toda dejstva iz dokumenta - odredbe o preiskavi govore drugače. Preiskovalna sodnica, ki je podpisala dokument o preiskavi, je kot prva postala tarča mrzličnega iskanja vse mogočih podatkov o njej, kot da se ne bi vedelo s kakšnim namenom in ciljem. Da se sedaj najprej spravi na njo, njeno družino, na znance ipd. Seveda jo bodo slej ko prej našli in zapomnite si – Janšev spomin se je sposoben raztegniti, če je potrebno, tudi v desetletja, da se ji primerno maščuje.

Vendar pa se mi predvsem osredotočimo na dejstva. Torej, iz povedanega je razvidno, da preiskava obsega obdobje treh tednov v marcu 2013. Gre za čas izbora Torbjörn Manssona za šefa DUTB in obdobje podpisov famoznih pogodb s tem Švedom, v znesku več kot 2,8 mio €. 

Več stvari je tukaj zanimivih, pa bi moral prej reči, skrb vzbujajočih. Zakaj je Šircelj vso to korespondenco z Torbjörn Manssonom opravil iz e-naslova in strežnika SDS. Zame vsaj, je ta podatek grozljiv, ker kaže na vso neetičnost in neprofesionalnost in me na nek način spominja na »čvekanje« naših arbitražnih »strokovnjakov glede meje. Prav tako sploh ne sprejemam dejstva, da svojo službeno korespondenco hrani na strankarskem strežniku in vzdržuje pomembne službene stike preko v bistvu povsem zasebnega sistema. 

Seveda je to pogled in dilema iz profesionalnega stališča. Če pa ga križamo s spoznanji iz afere Patria, se vse naenkrat pokaže v drugačni luči. To potrjuje tudi način dela Šircelja. Najprej je imel uvodno dopisovanje z Torbjörn Manssonom, nato pa je 'inkognito' odpotoval (!!!) na Švedsko in se tam sestal z njim. Več kot 20 let sem delal na kadrovskem področju, na najvišjih mogočih položajih, pa se ne spomnim primera, da tisti, ki zaposluje gre na pot k kandidatu za službo. To pa so seveda informacije s katerimi se ni za šaliti. Sploh, če se upošteva dejstvo, da je SDS konstituirana tako, da še hišne miši na Trstenjakovi ne smejo prdniti brez soglasja velikega vodje.

Če pa pomislimo na velikost omenjenega zneska 2,8 mio €, pa nam je kar jasno, da je to znesek, kjer že pričnejo nastajati razne skice z »deleži sekancev« in opremljene s delitvenimi shemami. V stranki SDS se nič ne sme in ne more zgoditi brez dosledne subordinarne kontrole v stranki. Bilo pa bi po svoje dobro, da bi se določene podatke pridobilo tudi iz Švedske, vsaj kar se tiče korespondence in zaključnih pogajanj med Šircljem in Torbjörn Manssonom glede podpisa pogodb, ki so poleg Šveda kot fizične osebe vključevale še njega kot solastnika svetovalnih firm. Seveda se lahko upravičeno domneva, da se je tudi tukaj pojavil najmanj 10 % »ocvirk« za najbolj čisto in pošteno stranko, požegnano in pod patronatom US Slovenije.

SDS seveda takšnih stvari noče niti slišati, kaj šele priznati. Saj sploh ne gre za "vojščaka Širclja" in njegovih izkušenj, gre za naenkrat grozljivo spoznanje SDS, da komaj so se izkopali iz brezna Patrije, se je tukaj pojavila nova "huda luknja" - DUBT, ki ponovno odpira nevarna polja koruptivnosti za stranko. Vas to na kaj spominja?


5 komentarjev:

  1. Zelo informativen zapis - vendar vse pričakovano. SDS in Janšo poznamo vsi že dovolj dolgo, da vemo, da gre za leglo barab .. zdaj to vedo celo novinarji Xinhua/BeiJing/Kitajska, ker si malce dopisujem s tamkajšnjim urednikom, ki je bil pred več kot letom dni moj sosed. Torej - da poenostavim: skrbim za mednarodni "ugled" velikega vodje in njegove gusarske bande.

    Kar bi hotel res poudariti pa je to, da ne pretiravajte s številom podpornikov SDSa pred sodiščem. Mediji so poročali o 30 ljudeh, ki so se udeležili zadnjega zbora za podporo "Širclnu", jaz sem jih pa preštel na fotografijah objavljenih na MMC. Prišlo jih je točno 12.
    "Jakenekedemonstracijepress".

    Očitno tudi SDS izgublja "zveste podpornike" .. kakor VSE ostale stranke. Če se pri kateri pokaže kak procentek več v anketah, je treba to šteti med tiste, ki ne "pretakajo" med strankami.

    jaz vse bolj verjamem, da v Butalah na splošno upada interes za dogodke na političnem odru, saj tako kot jaz veliko ljudi spoznava celoten nesmisel tega, da se VOLIvci ukvarjamo z nekakšnim Sizifovim delom v obliki komentiranja, pisanja blogov, mnenj itd.

    Do naslednjih volitev je še kar nekaj časa in res bo zanimivo videti, koliko volov ne bo šlo na zbirališča za najbolj neumne vole .. volišča.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jure, odgovor na tvoj pogled in razmišljanje bo dal, pa če si to hočemo priznati ali ne, rezultat referenduma, ki bo verna slika slovenske bebavosti!

      Izbriši
  2. Vsak svoje kljuse hvali in kritizira tistega ki ni njegovo - tudi ta zapis je v tem stilu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Edino, kar razumem v tem zapisu je to "da eno kljuse hvali drugo"! Sklepam pa, da je to iz kroga CB!

      Izbriši
  3. Pozdravljen Amsel !!!

    Izgleda , da je preiskava Širclja samo "false flag" operacija kot
    uvod v preiskavo in prisluh Jankoviču. V to me je prepričalo ko se je v nočnem dnevniku POPTv katerega vodi Slak pojavil uslužbenec NPU, ki sicer ni ničesar povedal - je potrdil vsak slakov "ane..."

    Tudi ti že napisal da so slovenske obveščevalne službe prestreljene
    s kadri "para-voma". Afero Depala vas nismo razčistili , ne ozadja
    ne akterjev. Na evropski ravni ni bil razčiščen in preiskan Gladio..
    Naši so pa začeli pretiravati in so že kar predvidljivi.

    LP

    OdgovoriIzbriši