nedelja, 5. april 2015

Fronta med urbanim in ruralnim!

Preveč sem do sedaj molčal in dovoljeval, da so me z demokracijo posiljevali razno razni »dibidusi« (retardirani intelektualci). Sedaj, kar sem v pokoju moram zase reči, da več ne molčim. Kjer koli sem, sam pričnem pogovore o politiki. Ali je to trgovina, čakalnica v bolnišnici, bližnji bife, je popolnoma vseeno. Ne molčim več. In tako moramo ravnati vsi, ne smemo več molčati, tudi če tvegamo medosebne odnose, ker ne sme ostati niti eno mesto, kamor se bo lahko zavlekel Janša s svojo ideologijo in si lizal rane z željo, da se vrne z zavezniki nazaj na politično sceno!

Berem besede enega od starost slovenske politike Omana, ki poziva krščansko usmerjene člane SLS, da naj raje prestopijo v NSi. Po drugi strani pa dobivam opozorila od tistih fb prijateljev, ki me spoštujejo, kako mi sporočajo pojave, kako se »snubi« člane DSD, da prestopijo v IDS ali TRS. Kako zanimivo, desna ali leva opcija, v poneumljenem ravnanju pa ni nobenih razlik.

Janša je še vedno preveč prefrigan, da bi osebno bil politični boj na terenu, ki ga več ne obvladuje, to pa so mesta in tisti del prebivalstva, za katerega je dokazano, da ga ne podpira, Janšo podpira nižje izobražen, podeželski del prebivalstva in redki izobraženci, predvsem tisti, ki so že produkti novo komponiranih zasebnih univerz in njihovih fakultet. Podpira ga tudi cerkev, ki še vedno trdovratno vztraja v starih vzorcih svoje vloge v družbi, kot da lovi leto 1945, ko se je za njo po njenem prepričanju zgodovina zaustavila. Razloge za to podporo lahko najdete v analizi v zadnji Mladini, predvsem pa v intervjuju s tajnikom škofovske konference.

Kdo in kdaj bodo v tem boju znani zmagovalci, mislim da takrat, ko bo v lokalnem bifeju v Šentilju nekdo vstal in pljunil pod noge Pojbiču in mu dejal: »Za naš propad v zadnjih dvajsetih letih si kriv tudi ti!« Dokler pa bodo pljuvali v bifejih po Mariboru in Ljubljani, v Šentilju ali Benediktu pa ga bodo Pojbiča in Breznika slavili kot junaka, se tudi Janša nima česar koli bati.

Če bomo zadovoljni zgolj s tem, da bomo rekli, zmagali smo v mestih, pozabili pa na okolje, ki ga, kako zanimivo, nadzoruje tudi cerkev, to ne bo nobena zmaga. Ne samega Janšo, kot lik – podobo, temveč to njegovo sprevrženo logiko moramo izbrisati iz spiska pozitivnih vrednot. Biti ponosni, biti pošteni in dosledni, to je paradigma tega časa!

Predvsem pa se moramo odlepiti vzorcev ravnanja tistih, ki so imeli več kot dve desetletji prilik za političnim delovanjem, pa so pred nami, v prvi vrsti, stopicljali na mestu in seveda mi z njimi!



7 komentarjev:

  1. Fajn napisano .. nimam kaj dodati .. le to, da jaz ne težim več ljudem na tak način. Nima smisla.

    1
    A na FBooq si - pa to šele zdaj poveš? Hitro objavi link, da te poiščem ali pa mi kar pošlji prošnjo na "Jure Korošec"

    2
    RKC množično izgublja vernike v Evropi in ZDA - zato je v paniki, zato Frančišek na veliko zganja hinavščino, poskuša s "plemenitimi" izjavami dokazati (zlagano seveda) da RKC ni to za kar se je izkazala v zadnjih desetletjih .. in jasno na veliko podpirajo tudi razne politične stranke po svoji izbiri v raznih državah
    več

    OdgovoriIzbriši
  2. - Boris

    Ne vem zakaj mojega sinočnega komentarja ni.
    Pa še enkrat: Amsel.... še en dober zapis !
    Kar se tiče Pojbiča mi še vedno ne gre iz glave da se nihče v DZ ni odzval na
    branje Pojbiča znanega pamfleta - oz točneje četniške propagande, ko so Ribarju
    pripisali da je bilo tisto pozivanje na pobijanje izrečeno na Avnoj-u.
    In tak dokument bi "komunisti" arhivirali" in postavili v muzej ???
    Namreč "dokument" so našli v vojno zgodovinskem muzeju v Beogradu, v fasciklu
    dokumentov JVO - jugoslovenske vojske u otadžbini.
    Da gre taka svinjarija gladko skozi DZ mi ne gre v glavo.

    Komentiral bi tudi Jurija. Moti se da Frančišek zavaja. Papež v Vatikanu bije težke
    bitke s notranjimi ekstremisti in mafijo. Zadnji njegov podvig je bila pridiga on
    velikonočnem bdenju ko je omenil da ko so jezusove učenke odšle pred grob Jezusa so bili učenci za mizo v jedilnici. Tako je udaril po izločenosti žensk iz
    cerkvene liturgije. Sicer pa je papež sam napovedal da bo njegov mandat kratek.

    lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Amsel oprosti .. malce "off topic" - samo da Borisu nekaj pojasnim ...
      ___________________

      Boris ... lej, jaz menim, da je celotni Vatikan prav gotovo opazil enormne količine vernikov, ki zapuščajo RKC. Al' ti misliš, da ni?

      Torej .. ko so to opazili, so morali sprejeti strategijo. Prejšnji papež je moral odstopiti zaradi nepriljubljenosti in čudnih naci-povezav v WW2 in zaigrati so morali na karto "reformacije" RKC s Frančiškom, da bi vsaj do neke mere ljudje ne zamerili več tako hudo raznih pedofilskih afer, nezakonitih otrok pridigarjev, homosexualnosti med duhovniki in nunami itd.

      To da Frančišek bije kake boje je farsa .. politična predstava za bebavo publiko, ovce .. navadna, bedna, propagandna laž. Jasno, da še posebej seže v srce naivcem, če reče: "Saj vem, da me bodo fentali, ampak jaz se ne dam!"

      Kot Kućan, ko je 'osvobodil' Butale in jih prepustil na milost in nemilost hijenam. Ali pa ... Približno toliko se Pahor in Cmerar trudita za našo državo, za katero oba dejansko "boli đoko do amena".

      POMNI! In glej zadeve samo skozi to prizmo, pa ti bo vse jasno.
      Že skoraj 2000 let je v vseh teh RKC igrah v ozadju samo premoženje in denar ter nič drugega.

      Da utemeljim: naštej mi 3 slučaje, ko je RKC/Vatikan v obdobju Frančiška darovala resen denar (ne par fičnkov in ne Karitas - ker slednji ni Vatikan) za kake humanitarne akcije - recimo: a' je Vatikan poslal kak humanitarni konvoj vreden nekaj mio € v Ukrajino? Ni! Frančiškove "humanitarne" besede in pozivi z govorniškega odra pa ne stanejo nič - samo da se ve!

      A ti je jasno, zakaj je največja homosexualna organizacija planeta, kar RKC dejansko je, proti porokam istospolnih? Zato ker v običajnih družinah lahko računajo na večji prirast bodočih donatorjev. Te je edini razlog, ko njih butaste ofce tulijo "Za naše otroke gre!" ne da bi se zavedale, da gre za cepce, ki bodo pri nabirkah bogatili Vatikan.

      Pa brez zamere - saj res veliko veš .. ampak včasih pa moraš priznati, da brcneš v temo.

      Tako kot mi vsi - s Pahorjem na čelu, ki se s tem brcanjem v temo trudi vsak dan bolj intenzivno. ja .. on je pa res prvak v tem!
      ;o)))))

      Lp




      Izbriši
    2. Boris! Točno tako. Mislim na glisto od Pojbica, konca srednjo vojasko v Sarajevu, po zamenjavi gospodarja pa driska kar dalje!

      To pezde ne seže Moše Pijadi do gležnjev, da ne rečem kako je nastradal zaradi svojih idej. Čeprav je 'tlakoval' pot Kardelju!

      Izbriši
  3. - Boris

    Amsel... hvala ker si me popravil - zapisalo se mi je da je tista propaganda pripisana Ribarju. Točno.. pripisana je Moše Pijadi.

    Pa še za Jurija...
    V večini tvojega zapisa imaš prav. Toda Frančišek je svojo vlogo vzel malo bolj resno in počenja stvari ki presegajo leporečje. Ne nazadnje so ga zalotili da se
    ponoči sprehaja po ulicah okoli Vatikana. Lotil se je vatikanske banke (IOR) -res da
    tudi po zahtevi ECB. Pri IOR -ju pa je še veliko problemov. To je "centralna banka"
    s pooblastili kakšnih nima nobena posvetna centralna banka vključno s ECB ali FED.. Že obsojanje mafije ima svoje učinke - število žvižgačev se povečuje - ital.časopis La Republica si mane roke.. Tako je tudi v primeru vatikanskega gejevskega lobija. Eden od gejev je odpikal vatikanskega velikaša ki je organiziral
    orgije v kateri so bili celo člani garde.. Pedofilski župnik s tržaškega Krasa je raje
    naredil samomor kot se soočil s škofom , ker je vedel ,da ne bo dobil le kake druge
    župnije - morda v kaki tuji državi.
    Sicer bi bi res optimist da bi pričakoval da bo nek papež naredil revolucijo v 2000 letni zapleteni strukturi. To bi bil že čudež. Toda vsaka pot se prehodi s posameznimi koraki :-))
    Se pa strinjam da število vernikov upada. Pri nas se lahko pokaže s prstom na krivce. Ko bodo to spoznale tudi višje strukture Cerkve se bo morda kaj spremenilo.

    lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Boris .. zdaj je bolj jasno kaj si mislil. Nisi pa me povsem prepričal. Upam, da imaš prav ti in ne jaz.

      Izbriši