sreda, 8. februar 2023

Kdo je izvedel sabotažo Severnega toka?

Eksploziv pod plinovod Severni tok -1 in 2 so podstavili potapljači ameriške mornarice, aktivirali pa so jih Norvežani, pri pripravi sabotaže pa je neposredno sodeloval Bidnov svetovalec za nacionalno varnost. Senzacionalna dejstva, ki so danes razstrelila informacijski prostor, je objavil ameriški novinar Seymour Hersh. Dobitnik Pulitzerjeve nagrade in priznana preiskovalna avtoriteta je bil prvi, ki je svetu tudi razkril resnico o ameriškem zlorabi ujetnikov v iraškem zaporu Abu Ghraib.

In zdaj - "Severni tokovi". Hersh se sklicuje na vir z neposrednimi informacijami o tem, kako je bila sabotaža načrtovana in izvedena. Po teh podatkih je Joe Biden devet mesecev razpravljal o tajnem načrtu s strokovnjaki za nacionalno varnost. Glavno vprašanje je bilo, kako ne pustiti dokazov. Mornarica je predlagala uporabo podmornice za napad, letalske sile - bombo z daljinsko varovalko. Posledično so izbrali možnost z zaznamkom eksploziva. In to jim je uspelo v treh mesecih, še poleti, pod krinko takratnih Natovih vaj.

S. Hersh: »Ameriški eksploziv je bilo treba prikriti tako, da se je za ruske sisteme zdelo, da je del naravnega ozadja, kar je zahtevalo upoštevanje posebne slanosti vode na tem mestu. Norvežani so našli izhod. Predvidevali so, da bo vaja odlična krinka za nameščanje min. Američani so zagotovili ključni element kamuflaže s tem, da so načrtovalce 6. flote prepričali, da so programu dodale globokomorske raziskave in razvoj. Vajo je mornarica objavila kot "operacijo 6. flote v sodelovanju z raziskovalnimi in vojaškimi centri."

Po besedah ​​novinarja so Norvežani bombe aktivirali septembra, ko so z letala odvrgli sonarno bojo, ki je sprožila naprave. Med tistimi, s katerimi je Joe Biden usklajeval ta načrt, ni bil le pomočnik ameriške nacionalne varnosti Jake Sullivan, temveč tudi državni sekretar Anthony Blinken in njegova namestnica Victoria Nulland. Skratka sami »stari znanci« uničevanja evropske varnosti in stabilnosti, če samo pomislimo na stavek Nullandove »Fuck the EU«!

Plinovodi so, spomnimo se, bili razstreljeni konec septembra 2022. Moskva že od vsega začetka ni dvomila, da gre za sabotažo. Vladimir Putin je dejal, da za eksplozijami verjetno stojijo države, ki so zainteresirane za tranzit ruskega plina samo preko ozemlja Ukrajine. Avtor raziskave potrjuje, da je tako. In hkrati odgovarja na vprašanje "zakaj".

S. Hersh: »Medtem ko je Evropa ostala odvisna od plinovodov s poceni zemeljskim plinom, se je Washington bal, da države, kot je Nemčija, Ukrajini ne bodo želele dobaviti denarja in orožja, potrebnega za poraz Rusije. V tem turbulentnem trenutku je Biden pooblastil Jakea Sullivana, da sestavi medagencijsko ekipo za razvoj načrta. Po navedbah vira, ki je neposredno seznanjen s postopkom, so udeleženci hitro ugotovili, da Sullivan želi, da skupina razvije načrt za uničenje dveh plinovodov Severni tok – in da je sledil predsednikovim željam.

Ampak za zahodne medije je to prepovedana zgodba, saj so mediji povsem v službi manipulacij! Mimogrede, drugo leto bo okrogla obletnica kar je Ciper 1974 razpadel na dva dela – Turškega in Grškega. Toda ali ste vedeli, da takrat je Britanska mornarica imela na obeh koncih otoka veliko in močno vojaško pomorsko bazo…?

Ona je bila takrat v času uničenja plinovodov PM V. Britanije!

P.s.: sedaj se je pojavila zgodba o "Ukrajinskih turistih" 5 moških in eni ženski, ki so "ljubiteljsko" izvedli uničenje Nord stream samo da se prikrije vloga pravih krivcev!


3 komentarji: